Jaap Spijkers, Dorian Bindels en Merel Baldé zijn toegevoegd aan de cast van de musical Soldaat van Oranje.

Zij zullen de meeste voorstellingen de rollen van Van 't Sant, verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema en Charlotte voor hun rekening nemen. De rol van koningin Wilhelima wordt de komende tijd gespeeld door Myranda Jongeling en Gusta Geleijnse.

Dat heeft een woordvoerder van de productie woensdag gemeld. Met het aantreden van Dorian Bindels als nieuwe Erik heeft Matteo van der Grijn, die de hoofdrol met een korte pauze bijna drie jaar speelde, afscheid genomen van het stuk.

Van der Grijn gaat de komende tijd onder meer een rol spelen in de nieuwe speelfilm van regisseur Frank Lammers. Voor Jaap Spijkers is het de eerste maal dat hij in Soldaat van Oranje te zien is.

Leids studentenverzet

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk, dat wordt gespeeld in een oude vliegtuighangar bij Leiden, heeft inmiddels theatergeschiedenis geschreven als meest succesvolle Nederlandse musical ooit.

In totaal zagen tot nu toe ruim 1,5 miljoen mensen het stuk, dat onlangs nog de Musical Award Publieksprijs in de wacht sleepte.

De nieuwe acteurs hebben hun rollen de afgelopen weken met regisseur Theu Boermans gerepeteerd tijdens een korte winterstop. Ook is er in die periode groot onderhoud aan het theater gepleegd. De succesvolle voorstelling speelt in elk geval door tot en met september 2015.