Overweeg dit eens: een comfortabele overtocht met een luxe ferry vanaf Hoek van Holland naar Harwich. ’s Avonds vertrekken, heerlijk dineren aan boord, misschien nog naar de film, misschien nog aan dek de zeelucht opsnuiven, naar de sterren kijken en luisteren naar het zachte brommen van de motoren.

Lekker slapen in een comfortabele hut en de volgende ochtend na een uitgebreid ontbijt met de trein naar Londen. Olympisch Londen, want die sfeer proef je er ook al.

Londen: er is zoveel te zien, zoveel te doen!

Niet onverstandig om daarvoor een programma te maken. Wil je naar een theater, naar een musical? Is er een interessante tentoonstelling in de National Gallery, de Royal Academy of Arts of in het Tate Modern? Wil je wandelen door het Hyde Park, Kensington Gardens of St. James’s Park met al zijn eekhoorntjes? Naar The Changing of the Guards bij Buckingham Palace? Of wil je gewoonde stad en haar geschiedenis leren kennen? Dat kan met een hop-on hop-off bus die je langs alle bezienswaardigheden rijdt.

Om er een paar te noemen

The Tower of London, de burcht van Willem de Veroveraar. Westminster Abbey en Westminster Palace, de bouw begon al in de 11e eeuw onder de Saksen en de Normandische en latere koningen hebben het verder uitgebouwd. St. Paul's Cathedral, in de 17e eeuw ontworpen door Christopher Wren, een prachtig bouwwerk in Engels barok. Zij staat op het hoogste punt van de City of London. Trafalgar Square dat de overwinning over de Spaanse vloot viert met Nelson’s Column. De Victoriaanse treinstations van Paddington and St. Pancras, het oudste paleis van Londen: Hampton Court, uit de Tudor tijd, het herbouwde Globe Theatre waar Shakespeare vroeger triomfen vierde...

Het avondleven in Londen

’s Avonds kun je kiezen uit tal van theatervoorstellingen en musicals of - wie weet, de Royal Opera... Of ga je liever uit? Ga naar Chelsea, China Town of Islington: daar heb je op Upper Street naast winkels de meeste bars en restaurants. ’s Avonds laat ben je blij dat je een lekker hotel hebt geboekt om uitgerust aan je tweede dag te beginnen.

Windowshopping in Londen

Londen is ook de stad van de mooie etalages, een Walhalla voor shoppers met winkelstraten als King’s Road, Oxford Street, Covent Garden, Regent Street en Portobello Road, met Harrods, Hamley’s, Barbour, Paul Smith, Dior, Harvey Nichols... Is het te duur? Geniet dan van de prachtige etalages, ze zijn soms ware kunstwerken.

En verder...

Misschien nog een cruise op de Thames om naar de bruggen te kijken, en daarna nog wandelen door de koninklijke parken: Hyde Park, Kensington Gardens, St. James’s Park. En als je daar toch bent, naar Buckingham Palace om de Changing of the Guards te zien.

Twee dagen Londen, het is een begin. En als je ‘s avonds weer aan boord gaat van de ferry, maak je wellicht alweer plannen voor een volgende keer. Je raakt nooit uitgekeken op Londen, het is nu eenmaal een stad die jou maar moeilijk loslaat.

Bij Noord-Europa specialist Buro Britain weten ze er alles van. Samen met partner Stena Line hebben ze tal van aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Je kunt er zelfs al je geplande activiteiten van tevoren boeken.