AMSTERDAM - Alan Dzagojev is nog niet bezig met een transfer naar een grote Europese club. Dat vertelde het 21-jarige Russische talent vrijdag. 

Dzagojev maakte in de eerste twee EK-duels grote indruk en voert samen met Mario Gomez en Mario Mandzukic met drie treffers de topscorerslijst aan.

"Natuurlijk wil ik mezelf uitdagen bij andere clubs in Europa, maar ik wil daar pas na het toernooi over nadenken. Ik wil eerst hier mijn werk doen", zegt Dzagojev.

De speler van CSKA Moskou wordt veel in verband gebracht met Chelsea, ook omdat de Londense club eigendom is van de Rus Roman Abramovich.

Dzagojev, die zondag 22 wordt, blijft nuchter onder alle lofuitingen. Hij vindt dat hij nog niet eens zijn beste spel heeft laten zien.

Balverlies

"Ik vind niet dat ik twee goede wedstrijden gespeeld heb. Ja, ik scoorde in de tweede wedstrijd, maar ik speelde niet zo goed als in het eerste duel. Ik leed veel balverlies."

Rusland gaat momenteel aan de leiding in groep A, met vier punten uit twee duels. Bij winst op Griekenland in het laatste groepsduel zaterdag plaatst de ploeg van Dick Advocaat zich voor de kwartfinale, waarin het mogelijk Nederland kan treffen.

Dzagojev brak al op zijn zeventiende door bij CSKA en kwam sindsdien in vier seizoenen tot 26 goals in 102 competitiewedstrijden. De aanvaller speelde eerder voor Akademiya.