WARSCHAU - Rusland heeft zaterdag tegen Griekenland aan een punt genoeg om de kwartfinales op het EK te bereiken. Toch wil Dick Advocaat niet te vroeg juichen.

Door Daan Dekker

De bondscoach van Rusland: "We hebben vertrouwen in onszelf, maar dat zal de trainer van Griekenland ook zeggen. We moeten het op het veld laten zien. Nu is iedereen enthousiast. Maar als we uitgeschakeld worden, zijn de speler en trainer niet goed."

Over de opstelling voor de wedstrijd tegen de Grieken wilde Advocaat niks loslaten. Mogelijk zet hij zaterdag Roman Pavljoetsjenko in de spits in plaats van Aleksandr Kerzhakov.

"Kerzhakov is een opportunistische speler die uit het niets een doelpunt kan maken, maar hij is op dit moment een beetje ongelukkig in de afwerking", aldus Advocaat.

De bondscoach kan tegen Griekenland in ieder geval niet beschikken over wisselspeler Aleksandr Kokorin, die vanwege een hamstringblessure niet meer in actie kan komen op het EK. Konstantin Zyryanov is een twijfelgeval, de middenvelder was vrijdag ziek.