HOOFDDORP - Steven Gerrard denkt dat Engeland vanuit de underdogpositie voor een verrassing kan zorgen op het EK.

Door de volle ziekenboeg (Frank Lampard, Jack Wilshere en Gareth Barry ontbreken in Oost-Europa) zijn zelfs in Engeland, waar vaak het optimisme overheerst aan de vooravond van een eindtoernooi, de verwachtingen laag.

“Natuurlijk vragen mensen zich af wat we kunnen bereiken zonder die goede spelers. Maar komen prognoses altijd uit? We hebben het niet in de hand hoe de buitenwereld tegen ons aankijkt. We moeten gewoon ons best doen”, vertelt Gerrard op de website van de FIFA.

De aanvoerder van ‘The Three Lions’ rekent op een goed toernooi, maar wil niet voorspellen tot welk stadium zijn team reikt.

“We zijn vol vertrouwen, maar we willen de verwachtingen niet de hoogte in jagen, onszelf niet onder druk zetten. De vorige toernooien presteerden we niet goed, dat realiseren we ons.”

Henderson

Gerrard prijst de keuze van bondscoach Roy Hodgson om zijn ploeggenoot Jordan Henderson op te roepen als vervanger van Lampard.

“Hij heeft een fantastische toekomst voor zich. Jordan is een echte ‘passer’ en heel fit. Hij heeft een lichaam waar de meeste voetballers jaloers op zijn.”