HOENDERLOO - Het Nederlands elftal heeft donderdag met een uitgedunde selectie getraind in Hoenderloo. 

Joris Mathijsen, John Heitinga, Wilfred Bouma, Nigel de Jong en Wesley Sneijder ontbraken op het trainingsveld.

Heitinga slaat doorgaans de training een dag na de wedstrijd over, de andere vier kampen met (lichte) blessures.

Joris Mathijsen heeft een verrekte hamstring, Nigel de Jong had donderdag wat klachten aan zijn teen.

Bouma en Sneijder

Bouma en Sneijder vielen woensdag tegen Slowakije geblesseerd uit. Onderzoek wees echter uit dat zij geen grote schade hebben opgelopen.

Verdediger Bouma kwam kort na de aftrap hard in botsing met Heitinga, zijn kompaan achterin. Heitinga kwam weg met een grote bult op zijn voorhoofd, Bouma kon halverwege niet verder.

Op een scan die van zijn hoofd werd gemaakt, was niets vreemds te zien. De PSV'er kan waarschijnlijk vrijdag weer meetrainen.

Sneijder raakte geblesseerd aan zijn enkel bij een schop van een Slowaakse verdediger. Ook die kwetsuur laat zich niet ernstig aanzien.

Uitlopen

Oranje stond donderdag slechts zo'n 45 minuten op het veld in Hoenderloo. De aanwezige basisspelers van woensdag beperkten zich tot wat uitlopen, al gingen Robin van Persie en Ibrahim Afellay samen nog even wat langer aan de slag.

De reserves, onder wie doelpuntenmaker Rafael van der Vaart, speelden een partijtje. Bondscoach Bert van Marwijk hield het vanwege de stromende regen al snel voor gezien en dirigeerde zijn selectie weer naar binnen.

Het Nederlands elftal sluit de voorbereiding in eigen land zaterdag af tegen Noord-Ierland. Van Marwijk en zijn manschappen reizen twee dagen later naar Krakau, waar Oranje zich gaat voorbereiden op de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken op 9 juni.