HOOFDDORP- Tot verrassing van velen gaat Wilfred Bouma met Oranje naar het EK. De verdediger kende een moeilijk seizoen bij PSV, maar voelt het vertrouwen van bondscoach Bert van Marwijk.

Bouma kreeg de afgelopen tijd veel kritiek van onder meer Willem van Hanegem en Gertjan Verbeek. De 33-jarige linkspoot haalt er zijn schouders over op.

''Ik ben blij dat zij geen bondscoach zijn. Al heel mijn loopbaan ben ik gewend om kritiek te krijgen. Het is natuurlijk nooit leuk, maar het hoort er ook een beetje bij.''

''Of het een extra lekker gevoel geeft dat ik ondanks alle kritiek nu toch nog bij Oranje zit? Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik trek geen lange neus'', zegt Bouma tegenover Spits.

Vanwege de blessure van Joris Mathijsen is het niet ondenkbaar dat Bouma op 9 juni aan de aftrap verschijnt tegen Denemarken. Iets waar de PSV’er lange tijd geen rekening mee had gehouden.

''Het zou zomaar kunnen dat ik aan de aftrap verschijn. Nee, natuurlijk had ik dat zes weken geleden zelf ook niet gedacht. Ik heb heel lang op 35 interlands gestaan en ben blij dat de teller nu weer is gaan lopen. Hopelijk komen er nog flink wat wedstrijden bij.''