LAUSANNE - Dirk Kuijt hoopt tijdens het EK de nare smaak van een tegenvallend seizoen bij Liverpool weg te spoelen. De afgelopen maanden bracht de 31-jarige Katwijker meer dan hem lief is door op de bank.

Door Edwin Struis

“Ik vond zelf dat ik wél over de juiste vorm en kwaliteiten beschikte om een belangrijke rol te spelen. Dus in die zin is er nog niks verloren. Ik kan nog steeds met de besten mee”, zegt Kuijt in een interview in het nieuwe magazine van NUsport.

De 86-voudig international voelt zich nog hartstikke fit. “Dat merkte ik ook weer tijdens de zware trainingsweek in Lausanne.”

“Verschillende jongens hadden moeite om aan te klampen, mij ging alles vrij gemakkelijk af. Ik had nergens last van, het lichaam voelt sterk aan. Ik ben een bom van energie. Die wil ik tijdens het EK tot explosie brengen.”

Kuijt is ervan overtuigd dat hij ook op het komende eindtoernooi van waarde kan zijn voor Oranje.

“De bondscoach hamert vaak op balans in het elftal, die bewaak ik als geen ander. Ach, ik heb wel vaker het ongelijk van de zogenaamde kenners bewezen.”

Lees het volledige interview met Dirk Kuijt, over onder meer Feyenoord, Robben en de kracht van Denemarken, in het nieuwe magazine van NUsport. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.