HOENDERLOO - Wesley Sneijder wilde maandag geen negatieve conclusies verbinden aan de nederlaag van Oranje zaterdag tegen Bulgarije (1-2).

De middenvelder van Internazionale draaide het zelfs om. ''We staan weer met beide beentjes op de grond, misschien zijn we hierdoor juist wel scherper'', aldus Sneijder. ''Reken maar dat we er op het EK zullen staan.''

Sneijder wees verhalen dat hij na een seizoen vol blessures fysiek niet honderd procent zou zijn resoluut van de hand. ''Ik ben fit, misschien nog wel fitter dan anderen hier. Dat ik niet een heel seizoen heb gespeeld, maakt niet uit."

"Of ik in vorm ben? Ook weer een leuke vraag. Ja, ik vind dat ik in vorm ben. Op mijn manier", vervolgde de ex-Ajacied.

"Zaterdag gingen de eerste 45 minuten zoals ik wilde. Het laatste half uur was wat minder. Dat heeft ook te maken met een zware trainingsweek en een reis op de wedstrijddag."

Geen zorgen

"Ik denk niet dat de fans zich zorgen moeten maken. Zo'n wedstrijd als zaterdag hoeven we ook niet na te bespreken. We weten wat er fout is gegaan en wat goed. Dát is het belangrijkste voor mij", ging Sneijder verder.

"Qua spelniveau zie ik ook geen probleem. Ja, het laatste half uur wel, daar was ik ook niet blij mee. Dat probeer je een beetje te onderdrukken, maar ik haal wel energie uit het eerste uur. Dat verliep naar behoren. Sommige jongens waren er ook nog niet bij. Het kan alleen nog maar beter worden."