HOENDERLOO - Mentaal en fysiek sterker dan voor zijn zware knieblessure, zo voelde Ibrahim Afellay zich maandag na zijn eerste training bij Oranje in de aanloop naar het EK.

''Ik heb best snel weer het goede gevoel teruggekregen. Maar dat kan ook niet anders als je dagelijks traint met spelers die tot de top van de wereld horen'', aldus de aanvaller van FC Barcelona.

Afellay meldde zich maandag zonder veel wedstrijdminuten in de benen in Hoenderloo. ''Maar een voetballer verliest nooit het gevoel voor de bal."

"Naar mijn idee zijn er geen dingen die ik nu niet meer kan. Mentaal en fysiek ben ik sterker geworden. Ik heb veel moeilijke momenten gehad, maar ben niet bij de pakken gaan neerzitten. Ik heb keihard gewerkt'', aldus Afellay.

Gekkenwerk

Vanwege de Spaanse bekerfinale vrijdagavond met zijn club FC Barcelona miste Ibrahim Afellay een dag later de oefeninterland van Oranje tegen Bulgarije. Volgens de aanvaller viel dat niet te combineren.

''Dat was gekkenwerk geworden. Bovendien begreep ik dat ik niets gemist heb'', zei Afellay met een kwinkslag over het teleurstellende duel met de Bulgaren.

De Utrechter zat in Madrid negentig minuten op de bank. Afellay zag hoe Barcelona feitelijk binnen een half uur klaar was met Athletic Bilbao (3-0).

''De wedstrijd begon pas om tien uur 's avonds. De dag erna had ik nog verplichtingen op de club, onder meer het afscheid van trainer Josep Guardiola."