HOOFDDORP - Als Christian Eriksen iets zelfzuchtiger wordt, heeft hij alles in zich om de absolute top te halen. Daniel Agger, ploegmaat van de Ajacied bij het Deense elftal, is daarvan overtuigd.

"Hij moet misschien iets egoïstischer en agressiever worden. Als hij dat doet, zijn er geen grenzen voor hem", zegt de verdediger in gesprek met de Deense krant Ekstra Bladet.

Volgens Agger is de houding van Eriksen geen gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen. "Dat is wel aanwezig bij hem. Christian is gewoon een goede jongen, maar je kan niet altijd een goede jongen zijn in deze wereld."

Ondanks dat de speler van Liverpool verbeterpunten ziet, is hij van mening dat Eriksen nu al van onschatbare waarde is voor de Deense ploeg.

Extra creativiteit

"Niet alles hoeft nu meer van Nicklas Bendtner af te komen. Christian brengt ons extra creativiteit, kan een bal vasthouden en wil de bal ook graag hebben. Hij kan ook de vrije trappen en corners nemen, met beide benen. De manier waarop hij de bal trapt, is echt zeldzaam", aldus Agger.

Eriksen kwam tot dusver 22 keer in actie voor Denemarken. In zijn interlandcarrière wist hij twee keer te scoren.

Het EK in Polen en Oekraïne wordt na het WK van 2010 het tweede grote toernooi waarin hij actief is. De Denen zitten in de poule bij Nederland, Duitsland en Portugal.