OSLO - Ashley Young heeft Engeland zaterdagavond aan de zege (1-0) geholpen in het oefenduel met Noorwegen. De vleugelspeler van Manchester United scoorde in Oslo al na negen minuten.

Hij bezorgde bondscoach Roy Hodgson uiteindelijk een goed debuut in de aanloop naar het EK. De Engelsen zijn ingedeeld in poule D met Frankrijk, Zweden en gastland Oekraïne.

Hodgson volgde begin deze maand Fabio Capello op. In het Ullevaal-stadion ontbrak naast de Chelsea-spelers ook Wayne Rooney, die voor het openingsduel van het EK is geschorst.

Andy Carroll mocht daardoor beginnen als diepe spits. De meeste steun kreeg hij voorin van Young en later van diens jeugdige vervanger Alex Oxlade-Chamberlain.

De wedstrijd was allesbehalve hoogstaand, met door het experimentele karakter van het Engelse elftal.

Tsjechië

Tsjechië won met 2-1 in Graz van Israël dankzij een treffer van David Lafata in blessuretijd. Milan Baros had de Tsjechen na ruim een kwartier op voorsprong gezet uit een strafschop.

Hij was zelf neergehaald door doelman Ariel Harosh. Vlak voor rust maakte Itay Shechter gelijk. Hij kon ongehinderd raak koppen.

Griekenland

Griekenland begon ook niet overtuigend aan de laatste voorbereiding op het EK. Het gelijkspel (1-1) tegen Slovenië, eveneens in Oostenrijk, was weinig verheffend.

Niettemin dachten de Grieken de zege al binnen te hebben, door een vroege treffer van Vasilis Torosidis, toen Jasmin Kurtic met een geweldige vrije trap drie minuten voor tijd het evenwicht alsnog herstelde.

Griekenland opent het EK tegen gastland Polen.