ALBUFEIRA - Het is nog onduidelijk of Wilfred Bouma zaterdagavond op tijd fit is voor de kwartfinale op het EK tussen het Nederlands elftal en Zweden. De verdediger heeft nog steeds last van zijn achillespees. De medische staf van Oranje wil via een MRI-scan meer inzicht in de blessure krijgen.

Bekijk video Heitinga mogelijk in basis tegen Zweden: Breedband

Bouma heeft al langer last van enkel en achillespees. Hij werkte tijdens het trainingskamp van Oranje vaak een speciaal programma af. De verdediger van PSV beleefde woensdagavond de overwinning van het Nederlands elftal op Letland (3-0) vanaf de bank. "Hij had met pijnstillers kunnen invallen maar we hebben geen risico genomen", aldus dokter Goudswaard. Volgens de arts van Oranje is het nog niet zeker dat Bouma zaterdag tegen Zweden kan spelen. "Ik heb goede hoop. Het gaat iedere dag beter. Maar we moeten nog even afwachten."

Applaus

Bouma ontbrak als enige op de lichte training die Oranje donderdagmiddag onder grote publieke belangstelling afwerkte. Met een oorverdovend applaus van de honderden aanwezige Nederlandse supporters verliet Ruud van Nistelrooij eerder het speelveld. De topschutter van Oranje had lichte liesklachten. "Maar er is geen reden voor grote zorg", aldus Goudswaard.

Sneijder trainde apart van de selectie. De middenvelder kreeg tijdens zijn invalbeurt in het duel met de Letten een schop tegen de binnenkant van zijn rechterknie. Uit voorzorg werkte de jongste speler van het Nederlands elftal een aangepast programma af. "Maar ook hij is zoals het er nu voorstaat gewoon tegen Zweden inzetbaar", verklapte Goudswaard.