LISSABON - Italië laat op de Europese titelstrijd voetbal niets aan het toeval over. Extra camera's van de staatszender Rai om maar te kunnen zien of Zweden en Denemarken misschien vals spelen en de Italianen een loer draaien. Zelf zullen de Italianen na twee gelijke spelen moeten winnen om kansrijk te blijven voor een plaats bij de laatste acht.

Bekijk video: Breedband

Italië, de finalist van 2000, verdenkt de Zweden en de Denen er van het dinsdag op een akkoordje te gooien. Met 2-2 zouden beide teams zeker zijn van een vervolg op het EK. De Deense bondscoach Morten Olsen reageerde woedend op de suggestieve opmerkingen.

Twijfelgevallen

Italië, waar steraanvaller Vieri en de middenvelders Perrotta en Zanetti twijfelgevallen zijn, heeft zichzelf in een moeilijke positie gebracht. Tegen Denemarken speelden de Italianen 0-0 en tot overmaat van ramp verloor de ploeg sterspeler Totti voor drie duels. Hij werd geschorst wegens een spuugincident. Vervolgens verspeelden de Italianen de zege tegen Zweden door een miraculeuze hakbal van Ibrahimovic. Het enige wat ze kunnen doen is winnen van de al uitgeschakelde Bulgaren en hopen dat Zweden en Denemarken geen 2-2 spelen.

Zweden

De Zweden lijken de beste uitgangspositie te hebben. Het enige was het team niet moet doen, is verliezen van de Denen. Elk gelijkspel is goed, ook al wint Italië. Denemarken moet vrezen voor een Italiaanse zege. Met de teruggekeerde Gronkjaer als aanjager zal het team risico's moeten nemen, en scoren. Het liefst zo vaak mogelijk. De Zweden wonnen vier jaar geleden de laatste onderlinge ontmoeting.