ESPINHO - De supporters van het Nederlands elftal hebben hethelemaal gehad met Dick Advocaat. Op de Oranjecamping in hetNoord-Portugese kustplaatsje Espinho is een ludieke actie op touwgezet om de bondscoach naar huis te sturen. Direct na het verlorenduel tegen Tsjechië (3-2) is geld ingezameld om een vliegticketvoor hem te kopen. "Naar Brussel", zei Johan de Laat uit Tilburg,een van de initiatiefnemers van de actie.

"Want in Nederland hoeft hij ook niet meer te komen", aldus DeLaat, die zijn actie 'Johan stuurt Dick naar huis' heeft genoemd."De mensen hebben dolenthousiast gereageerd op ons idee. Binnendrie minuten hadden we het geld bij elkaar. Via de roomservice inhet hotel van Oranje zullen we hem het document overhandigen. Hetgeld dat overblijft willen we overmaken op de rekening van de JohanCruijff-foundation."

Het ticket is inmiddels geboekt. Dinsdagmiddag om 12.35 uur iseen plaatsje voor hem gereserveerd op een vlucht van Virgin Expressvanuit Faro. Op de vlucht TV 541 kan hij inchecken. "Hij heeftalleen een paspoort nodig", zei De Laat.