AVEIRO - Ruud van Nistelrooy toonde zich na de nederlaag (2-3) tegen Tsjechië zwaar teleurgesteld. "Ik ben ziek, kapot en kwaad", sprak de spits, de maker van Oranjes tweede treffer. Nederland gaf een voorsprong van 2-0 weg. Van Nistelrooy: "Zij wijzigden het elftal op één positie en meteen waren wij het initiatief kwijt. We hadden de wedstrijd echter nooit uit handen mogen geven. Dit was totaal onnodig."

Over de wissel van uitblinker Robben hield de spits van Manchester United zich op de vlakte. "Hij speelde inderdaad goed, maar ik vind het moeilijk om nu conclusies te trekken. We hebben enkele dagen nodig om deze dreun te verwerken. Het enige wat ons rest is winnen van Letland, maar ook dan blijven we afhankelijk van Tsjechië - Duitsland."

Clarence Seedorf zei dat het niet verstandig was al te lang stil te staan bij de nederlaag. "We hebben nog steeds een kans en die moeten we proberen te pakken. Dat we er vanavond niet hebben uitgehaald wat erin zat, mag duidelijk zijn. We hebben goed gespeeld, op enkele momenten na. Maar die momenten zijn wel beslissend geweest."