AVEIRO - De autoriteiten van de Portugese stad Aveiro, waar Nederland zaterdag tegen Tsjechië speelt, verwachten 13.000 tot .000 Nederlandse fans. Waarschijnlijk zullen er meer Nederlanders op de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal afkomen. Tijdens het eerste duel van Oranje in Porto was het aantal fans ook hoger dan aanvankelijk gedacht. In het 'Aveiro Municipal'-stadion is plaats voor 30.000 toeschouwers.

Net als in Porto wordt in Aveiro een supportersfeest gehouden op de dag van de wedstrijd. Op een plaatselijk plein treden diverse artiesten op. Het evenement is georganiseerd door de Supportersclub van Oranje. Daarnaast zijn er in het havenstadje enkele 'fanzones' ingericht.

In Aveiro worden geen problemen verwacht. "Zeker niet na het goede verloop van Duitsland - Nederland", aldus Henk Groenevelt van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). " Als er al moeilijkheden waren gekomen, was dat rond die wedstrijd geweest. Tsjechië en Nederland hebben geen enkele historische band met elkaar, waardoor ook geen onrust kan ontstaan."