ALMANCIL - De Duitse teamchef Rudi Völler kiest voor de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Letland, zaterdag in Porto, voor een systeem met twee spitsen. Daarmee gaat de 44-jarige oud-international in tegen de wens van zijn spelers die liever in dezelfde samenstelling waren begonnen als dinsdag tegen Nederland (1-1).

De in Duitsland almachtige Franz Beckenbauer is het echter helemaal eens met Völler. Der Kaiser 'eiste' eerder deze week openlijk twee echte Duitse spitsen voor het duel met het zwakker geachte Letland, dat dinsdag een beetje ongelukkig met 1-2 verloor van Tsjechië.

"We zullen meer in balbezit komen. Daardoor zullen we ook offensiever moeten gaan spelen. Een tweede aanvaller is absoluut noodzakelijk", legde Völler donderdag in Almancil uit.

De ex-spits wilde niet op namen ingaan. Maar Fredi Bobic (Hertha BSC) maakt de meeste kans op een basisplaats voorin naast Kevin Kuranyi. Middenvelder Frank Baumann belandt dan op de bank. "Bobic is goed in vorm", sprak Völler nog wel veelbetekenend.