QUARTEIRA - Een groep van ongeveer tweehonderd voetbalsupporters heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor grote problemen gezorgd in het vakantiedorp Albufeira in de Algarve. Volgens een woordvoerder misdroegen vooral Engelse supporters zich. De rellen hadden plaats in het centrum, waar de meeste bars en cafés zijn.

De ordedienst greep in toen het in de horecazaken uit de hand liep tussen fans en kroegbazen. De supporters bekogelden de politie vervolgens met flessen, glazen en stoelen. Ze pakte in totaal elf mensen op, voornamelijk Engelsen maar ook een Rus en een Portugees. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Londen gaat het echter om elf Engelsen.

In de Algarve houden zich duizenden Engelse supporters op, die het EK combineren met een zonvakantie. Vooral Albufeira is met al zijn bars en cafés een populaire bestemming.

Na de nederlaag zondag van Engeland tegen Frankrijk (1-2) gedroegen de fans zich voorbeeldig. In verscheidene Engelse steden ging het echter na het duel wel mis.