LISSABON - De 2-1-nederlaag zondag van het Engelse voetbalelftal bij het Europees kampioenschap tegen Frankrijk heeft in Lissabon niet tot problemen geleid met teleurgestelde fans. De Portugese politie meldde slechts één arrestatie: een Brit die een kaartcontroleur in het stadion zou hebben geslagen.


Teleurgestelde Engelse fans veroorzaakten geen problemen in Lissabon

Na de bizarre ontknoping - Engeland leidde na 90 minuten nog met -0 maar incasseerde in blessuretijd twee tegentreffers - werd gevreesd voor relletjes in de binnenstad van Lissabon. De sfeer bleef echter vriendschappelijk terwijl Britse en Franse fans zich in het uitgaansleven stortten.

Arrestaties waren er wel in Engeland, waar boze fans de strijd aangingen met de politie. In Croydon, een voorstadje van Londen, bezorgden ongeveer vierhonderd relschoppers na het duel de politie handenvol werk. Twee agenten raakten gewond, er werden veertien hooligans opgepakt. In Birmingham was het eveneens mis. Auto's en ruiten moesten het ontgelden, twaalf vandalen werden aangehouden.

In het Oost-Engelse Boston staken relschoppers twee politieauto's in brand en pakte de politie elf raddraaiers op. In Herfordshire, iets ten noorden van Londen, verdwenen 31 verdachten achter tralies. Hier was een groep van zo'n 150 relschoppers actief, de meesten dronken.