LISSABON - David Beckham besefte zondagavond nauwelijks wat Engeland zojuist was overkomen. De middenvelder van Real Madrid wist dat zijn misser in de 73e minuut vanaf de strafschopstip had kunnen voorkomen dat Frankrijk zou ontsnappen. Beckham verzuimde te scoren, waarna clubgenoot Zinedine Zidane in blessuretijd tweemaal toesloeg: 2-1.

"Dit hebben we niet verdiend", vond Beckham. "We hebben zeker niet verdiend om deze wedstrijd te verliezen. Misschien was het duel beslist geweest als ik de strafschop had benut. Dat mag ik mezelf aanrekenen."

Eriksson

De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson noemde het van groot belang om de wedstrijd heel snel te vergeten en verder te gaan richting de confrontatie met Zwitserland. "We waren erg ongelukkig", zei de Zweed. "We hebben tactisch erg goed gespeeld en hadden de boel onder controle. Ik dacht dat Frankrijk in de laatste tien minuten geen creatieve ingevingen meer had. Ze kwamen nooit achter onze laatste linie. Ik dacht dat we er al waren. Het is ongelooflijk dat we dan nog niet eens een gelijkspel hebben."

Zidane

Zidane gaf een compliment aan zijn doelman, Barthez. Hij stopte de strafschop van Beckham. "Hij maakte het verschil en hield het verschil op één. We hadden het moeilijk, maar konden een ommekeer teweegbrengen. In zulke omstandigheden creëer je teamgeest."