LISSABON - Op de tweede dag van de EK-eindronde in Portugal is Frankrijk - Engeland de kraker. De titelverdediger tegen het land met de sterkste competitie. Twee elftallen die uitpuilen van sterren en vedetten.

Dit duel overschaduwt de andere wedstrijd in Groep B ten volle. Dit is Zwitserland - Kroatië om 18.00 uur in Leiria. Frankrijk - Engeland wordt gespeeld vanaf 20.45 in het Estadio da Luz in Lissabon.

Beckham

Daags voor de wedstrijd heeft aanvoerder David Beckham van Engeland nog een beroep gedaan op de fans zich goed te gedragen. Bij vorige EK-eindronden kwam het tot rellen en excessen, maar niet bij het laatste WK in Japan/Korea. Beckham stelde deze titelstrijd tot voorbeeld. De politie in de hoofdstad van Portugal is paraat. Engeland gaf 2000 hooligans met een strafblad een reisverbod.

In Groep B zijn Frankrijk en Engeland favoriet voor de twee plaatsen in de kwartfinale. Ze spelen direct tegen elkaar, het puntenverlies van de een of de ander, dan wel beide teams, maakt de ontwikkeling in deze groep interessant.

Frankrijk begint tegen Engeland zonder 115-voudig international Marcel Desailly. De verdediger herstelt van een knieblessure. Verdediger Lilian Thuram speelt zijn 100e interland. Engeland kan verdediger John Kerry niet opstellen. Coach Eriksson vervangt hem door Lesley King van Tottenham.

Zwitserland - Kroatië

Zwitserland en Kroatië kampten beide met blessures. Johann Vogel van PSV zat ook in de lappenmand maar kan spelen. Hij is op tijd fit. Kroatië moest afscheid nemen van eerste doelman Stipe Petikosa door een spierscheuring. Voor hem mocht een vervanger worden opgeroepen.