ALBUFEIRA - Dick Advocaat heeft nog steeds goede hoop dathij dinsdag tijdens de eerste wedstrijd op het Europeeskampioenschap tegen Duitsland over Clarence Seedorf kan beschikken.De speler van AC Milan herstelt sneller dan verwacht van eenhamstringblessure. De bondscoach van het Nederlands elftal slootzaterdag zelfs niet uit dat de middenvelder tegen de Duitsers kanbeginnen.

"Mede door het snelle herstel van Clarence ben ik er nog niethelemaal uit", aldus Advocaat na de training. "Hij ontbrakvandaag als enige international, maar daar moet je niet al te veelwaarde aan hechten. Hij heeft zaterdagavond in zijn eentje nogkeihard getraind. We moeten nu even afwachten hoe zijn lichaamreageert. Dat hoor ik van de medische staf en dan moeten we eenbeslissing nemen. Ook Clarence heeft stiekem nog hoop dat hij kanspelen."

Twijfelgeval

Seedorf is het enige twijfelgeval bij het Nederlands elftal. Deoverige 22 internationals namen zaterdag deel aan een pittigegroepstraining. Doelman Van der Sar had weinig last van zijngekneusde pink. Hij verdedigde tijdens het partijspelletje gewoonhet doel. De training werd bezocht door honderden Nederlandsesupporters.

Veiligheidsbeambten controleerden de bagage van de fansuitvoerig. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen of decontroles iets te maken hadden met de arrestatie van vijftienmogelijke terroristen. Ook journalisten moesten hun tassen ondersteboven keren.

Strafschoppen

Het Nederlands elftal hervat de voorbereidingen op het duel metde Duitsers zondag met een besloten training. "We zullen danvooral op hoekschoppen en vrije trappen oefenen", kondigdeAdvocaat aan. "Nee, nog niet op strafschoppen. Die zijn pas in delaatste wedstrijd belangrijk. Ja, ik weet dat we ook een strafschopin de wedstrijd kunnen krijgen. Maar dan hebben we in VanNistelrooij een goede schutter."