Marco Verratti voorspelt dat de EK-finale tussen Italië en Engeland een wedstrijd om nooit te vergeten wordt. De twee landen staan zondag tegenover elkaar op Wembley.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

"Ik verwacht een epische strijd", blikte de 28-jarige Verratti donderdag vooruit op een persconferentie. "De EK-finale spelen is een jongensdroom die uitkomt. Beide landen kunnen geschiedenis schrijven."

De Italianen gaan op jacht naar hun tweede Europese titel, nadat ze in 1968 voor eigen publiek triomfeerden. Na een zwakke periode is 'La Squadra Azzurra' onder leiding van bondscoach Roberto Mancini inmiddels 33 wedstrijden op rij ongeslagen.

"Ik merk dat er nu weer heel wat enthousiasme rond de Italiaanse nationale ploeg is", aldus Verratti. "Voor het toernooi was er in het buitenland weinig geloof in ons, maar nu zien ze allemaal onze kracht. Italië is weer op het niveau waar het moet staan."

Italië was in de halve eindstrijd na strafschoppen te sterk voor Spanje.

Italië was in de halve eindstrijd na strafschoppen te sterk voor Spanje.
Italië was in de halve eindstrijd na strafschoppen te sterk voor Spanje.
Foto: Getty Images

'Engeland heeft voorbije jaren goed werk geleverd'

Engeland veroverde in 1966 in eigen land de wereldtitel, maar kwam op een EK eerder nooit verder dan de halve eindstrijd. In de finale hebben 'The Three Lions' bovendien het thuisvoordeel, in een met circa 60.000 toeschouwers gevuld Wembley. De Italianen zullen gesteund worden door slechts enkele duizenden fans.

"Ik vind dat Engeland de voorbije jaren goed werk geleverd heeft. Ze staan voor de eerste keer in de finale en dat zegt alles", stelde Verratti. "Ze hebben nog maar één tegendoelpunt moeten incasseren. Het is dan ook een evenwichtige, sterke tegenstander. Ik kijk ernaar uit om tegen hen te spelen in zo'n mooi stadion."

"Het is een schitterende finale", vervolgde de middenvelder van Paris Saint-Germain. "Deze wedstrijden zijn niet al te lastig om voor te bereiden, want je weet dat iedereen er volledig voor zal gaan. We moeten niet te veel naar de tegenstander kijken en in de eerste plaats naar onszelf. Het team dat bevrijd van de druk kan spelen, is de grootste kanshebber op de Europese titel."

De EK-finale tussen Italië en Engeland begint zondag om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.