De Engelse bondscoach Gareth Southgate en zijn spelers zijn blij en trots na de 2-0-overwinning op Duitsland in de achtste finales van het EK. 'The Three Lions' sloegen in de tweede helft toe op een kolkend Wembley.

In het fameuze stadion in Londen waren zo'n 43.000 toeschouwers aanwezig, van wie het grootste deel Engels was. Ze zorgden voor een prachtige sfeer en stuwden hun ploeg na rust langs de Duitsers; Raheem Sterling en Harry Kane scoorden.

"Het was een geweldige dag en een geweldige wedstrijd. De sfeer op Wembley is iets dat we allemaal nooit zullen vergeten. We gaan ervan genieten, al is zaterdag al de volgende grote wedstrijd", zei aanvoerder Kane, die zijn eerste EK-doelpunt maakte.

"Vanaf nu zal iedere ploeg naar ons kijken, ze weten waartoe we in staat zijn. We moeten dit zaterdag opnieuw laten zien en kunnen niet verslappen. We hebben gepresteerd onder druk en daar moeten we trots op zijn. Hopelijk komen we hier terug voor de halve finale en de finale."

Engeland speelt zaterdag in Rome tegen Oekraïne. De halve finales en de eindstrijd worden op Wembley gespeeld.

Klinsmann treurt terwijl BBC-analisten uit hun dak gaan na winst Engeland
23
Klinsmann treurt terwijl BBC-analisten uit hun dak gaan na winst Engeland

'We hebben mensen een gedenkwaardige dag bezorgd'

Southgate was vooral blij dat hij met Engeland weer een stap dichter bij het veroveren van een prijs is, iets wat hem als speler nooit lukte met de wereldkampioen van 1966.

"Ik ben zó blij. Ik keek op het grote scherm in het stadion en zag David Seaman in beeld. Voor mijn oud-teamgenoten kan ik niets meer veranderen en de pijn van toen zal altijd blijven, maar we hebben mensen wel een nieuwe, gedenkwaardige dag bezorgd. Nu moeten we dat ook in Rome gaan doen", aldus de bondscoach.

"Het was gewoon prachtig. We wilden de mensen graag laten genieten en dat is gelukt. We waren echt een team en de fans stonden erachter. Ik zal me deze sfeer op Wembley blijven herinneren."