Door personele problemen in verdedigend opzicht moet Didier Deschamps van Frankrijk zijn tactiek wellicht wijzigen voor het EK-duel in de achtste finales maandag tegen Zwitserland. De bondscoach mist een aantal spelers door blessures.

Lucas Digne, Marcus Thuram en Jules Koundé zijn niet beschikbaar en ook voor Lucas Hernández komt de wedstrijd in Boekarest mogelijk nog te vroeg. "Maar misschien haalt hij het nog", zei Deschamps over de verdediger van Bayern München.

Als ook Hernández niet kan aantreden tegen Zwitserland, overweegt Deschamps een defensie van slechts drie man te formeren in plaats van vier spelers. "Dat is zeker een mogelijkheid", aldus de coach van de wereldkampioen.

Volgens centrale verdediger Raphaël Varane van Real Madrid heeft Deschamps al met de spelers gesproken over een defensie met slechts drie spelers. "De bondscoach staat altijd open voor discussies over onze tactiek en opstelling", zei hij. "Hij wil graag feedback van ons hebben. Hij wil dat we ons goed voelen in het veld."

Adrien Rabiot en Presnel Kimpembe kunnen eventueel de linkerkant bewaken tegen Zwitserland.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland wordt maandag om 21.00 uur gespeeld in Boekarest. De winnaar treft Kroatië of Spanje.