Tsjechië reist zaterdag later dan gepland naar Boedapest om zich voor te bereiden op het duel met Oranje in de achtste finales van het EK. De Tsjechen moeten het schema omgooien door technische problemen met het vliegtuig.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

Tsjechië zou zaterdag een training afwerken in Boedapest, waar de wedstrijd tegen Oranje zondag om 18.00 uur begint. Door de problemen met het vliegtuig traint de ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavý zaterdag nog in Praag.

Na die laatste oefensessie in de Tsjechische hoofdstad reizen de Tsjechen later op zaterdag alsnog naar Boedapest. Oranje heeft aan het einde van de ochtend al koers gezet naar de Hongaarse hoofdstad en werkt daar zaterdagavond nog een training af.

Bondscoach Frank de Boer zal voor die sessie samen met een speler nog een persconferentie geven om vooruit te blikken op het achtstefinaleduel.

Silhavý zou om 15.45 uur een persconferentie geven in de Ferenc Puskás Aréna. Die is nu verplaatst naar 19.45 uur.

Tsjechië bereikte als nummer drie in groep D - met Engeland, Kroatië en Schotland - de laatste zestien. De ploeg van Silhavý pakte vier punten. Het Nederlands elftal plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finales.