Daley Blind benadrukt dat het Nederlands elftal zondag tegen Tsjechië een hoog niveau moet halen om de kwartfinales van het EK te bereiken. Oranje heeft het met de Tsjechen als tegenstander op papier niet slecht getroffen, maar de verdediger waakt voor onderschatting.

Volg nieuws over Oranje Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom Oranje

"De uitslagen uit het verleden bevestigen dat we die ploeg niet mogen onderschatten. We zullen op ons best moeten zijn", zei de 31-jarige Blind vrijdag tijdens een digitaal persmoment over de tegenstander van zondag in de Puskás Aréna in Boedapest.

Oranje won slechts drie van de elf voorgaande ontmoetingen met Tsjechië. Beide ploegen stonden zes jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar. Oranje verloor met 2-3 en miste daardoor het EK van 2016.

"Maar we krijgen nu een heel andere wedstrijd", blikte Blind vooruit op zijn 82e interland. "Die vorige wedstrijd was het begin van een moeilijke fase waar we doorheen gingen met het Nederlands elftal. We hebben inmiddels de weg naar boven gevonden met een talentvolle, maar ook ervaren selectie."

EK-update: 'Oranje traint al weken op mogelijke strafschoppenreeks'
248
EK-update: 'Oranje traint al weken op mogelijke strafschoppenreeks'

Blind maakt zich geen zorgen over defensie

Het baart Blind geen zorgen dat Oranje in het laatste groepsduel met Noord-Macedonië (3-0) mogelijkheden weggaf. "Dat kwam omdat we de bal soms te snel verloren. Dan staat de verdediging soms niet goed", zei de verdediger van Ajax.

"Maar tegen Oostenrijk en Oekraïne verdedigden we wel heel compact. Ik maak me geen zorgen. We zullen wel scherp moeten zijn nu. In een poule kan je soms nog iets laten liggen. Tegen Tsjechië moet alles gericht zijn op het resultaat."

Tsjechië eindigde als derde in de poule, met vier punten. De opponent van Oranje won van Schotland (2-0), speelde gelijk tegen Kroatië (1-1) en verloor van Engeland (0-1). Patrik Schick scoorde driemaal.

De winnaar van het duel tussen Nederland en Tsjechië stuit volgende week zaterdag in Bakoe op Wales of Denemarken in de kwartfinale.

Oranje speelt na zes jaar weer tegen Tsjechië: 'Dit zal een andere wedstrijd worden'
45
Oranje speelt na zes jaar weer tegen Tsjechië: 'Dit zal een andere wedstrijd worden'