Supporters van het Nederlands elftal kunnen zondag voor de achtste finale van Oranje op het EK terecht bij een fanzone in het City Park Ice Rink in Boedapest. De KNVB werkt op dit moment aan een programma met dj's en mogelijk Nederlandse artiesten.

In het City Park Ice Rink in Boedapest ligt in de winter een bekende ijsbaan, waar WK's en EK's zijn gehouden. In de zomer is het mogelijk met een bootje over de vele vijvers te varen.

De voetbalbond verwacht tussen de vijf- en tienduizend Nederlandse supporters in de hoofdstad van Hongarije. De prijzen van retourtickets zijn inmiddels opgelopen tot zo'n 600 euro. Waarschijnlijk worden in de komende dagen nog charters ingezet. Vanuit Amsterdam is het zo'n 1.400 kilometer rijden naar Boedapest.

De Puskás Aréna in Boedapest biedt tijdens EK-wedstrijden plaats aan zo'n 55.000 toeschouwers. Nederlandse fans hoeven niet in quarantaine na aankomst als ze een negatieve PCR-test kunnen overleggen en een geldig kaartje voor de wedstrijd hebben. Ze hoeven zich vlak voor of na de terugreis niet opnieuw te laten testen.

Mogelijk komen er nog kaarten vrij

Een woordvoerder van de KNVB weet nog niet exact hoeveel kaarten de voetbalbond voor de achtste finale krijgt. De wedstrijd van Oranje in Boedapest is volgens de UEFA uitverkocht. Maar mogelijk komen er de komende dagen nog kaarten vrij als de tegenstander van Nederland bekend is.

Het zou zomaar kunnen dat veel Hongaren hun kaartjes te koop aanbieden als hun landenploeg zich niet voor de achtste finale in Boedapest plaatst. Oranje stuit zondag vanaf 18.00 uur in de achtste finale op de nummer 3 van groep D, E of F.