Bondscoach Gareth Southgate van Engeland is niet van plan om zijn aanvoerder Harry Kane te passeren voor de beslissende groepswedstrijd tegen koploper Tsjechië, dinsdag in Londen.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

"Je kunt er van uit gaan dat hij weer een basisplaats heeft. Hij is van grote waarde voor het team. Niet alleen door de doelpunten die hij maakt, maar ook in het creëren van kansen en al het andere dat hij meebrengt", zei Southgate zondag.

De aanvaller van Tottenham Hotspur kwam tegen Kroatië (1-0-zege) en Schotland (0-0) niet tot scoren. De topscorer van de Premier League (23 treffers in het afgelopen seizoen) werd in beide duels gewisseld.

Door zijn teleurstellende EK-start staat de positie van Kane in het Engelse elftal inmiddels nadrukkelijk ter discussie, maar Southgate houdt vertrouwen in zijn captain.

"Ik begrijp dat er weer veel vragen over Harry komen. Maar hij heeft dit in zijn carrière misschien al wel honderd keer meegemaakt", zei de keuzeheer.

"Ik heb in mijn huidige rol ook al vaak duidelijkheid moeten geven over zijn positie. Maar op zulke momenten kwam hij altijd met de goals die ons verder brachten. Daar reken ik nu ook weer op."