De UEFA is niet blij met de spelers die flesjes drank van sponsoren uit beeld halen tijdens persconferenties op het EK. Onder anderen Cristiano Ronaldo zette twee flesjes van Coca-Cola weg en lijkt daarmee een trend te zetten.

De 36-jarige Ronaldo zette de cola weg en hield vervolgens een fles water omhoog en zei "water" in het Portugees. Dat werd wereldnieuws en wordt inmiddels 'bottlegate' genoemd.

De actie van Ronaldo werd opgevolgd door Paul Pogba, na de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland (1-0). Hij haalde een flesje alcoholvrij bier van Heineken, dat voor hem stond, weg.

Toernooidirecteur Martin Kallen heeft minder moeite met de actie van Pogba, die moslim is, dan met die van Cristiano Ronaldo. Hij zei begrip te hebben voor spelers die zoiets doen vanwege religieuze redenen.

De Italiaan Manuel Locatelli was de volgende die een voorbeeld nam aan Ronaldo. Hij schoof donderdagavond na de gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland demonstratief colaflesjes opzij om plaats te maken voor zijn flesje water.

De UEFA heeft nog geen maatregelen genomen en noemt eventuele sancties een zaak van de nationale bonden. Kallen is niet van plan om boetes uit te delen aan individuele spelers.

Trend zet zich voort: ook Locatelli schuift Coca-Cola-flesjes weg
40
Trend zet zich voort: ook Locatelli schuift Coca-Cola-flesjes weg