Oranje werkt woensdag de laatste training voor de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk af met een volledige selectie. Alle 25 door bondscoach Frank de Boer geselecteerde spelers verschenen om 11.30 uur op het veld in Zeist.

Volg Oranje op de voet Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom Oranje

Na de 3-2-zege van Oranje op Oekraïne ligt het voor de hand dat De Boer weinig gaat wijzigen. Matthijs de Ligt keert na een liesblessure vermoedelijk terug in het basiselftal. De centrale verdediger van Juventus bleef buiten de wedstrijdselectie voor het openingsduel tegen Oekraïne, omdat De Boer geen risico met hem wilde nemen.

De bondscoach kan De Ligt voor twee spelers brengen. Hij kan Jurriën Timber uit zijn basisformatie halen. Een andere optie is dat hij Daley Blind als linksback laat spelen. In dat geval start Patrick van Aanholt op de bank. Van Aanholt kreeg tegen Oekraïne de voorkeur boven Owen Wijndal.

Oostenrijk won ook eerste groepsduel

Oostenrijk won eveneens de eerste groepswedstrijd. De ploeg van bondscoach Franco Foda was met 3-1 te sterk voor Noord-Macedonië. Als Oranje wint van Oostenrijk en Noord-Macedonië wint eerder op de dag niet van Oekraïne, dan is Nederland al zeker van de eerste plek in groep C.

Oranje speelt bij groepswinst op 27 juni in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in de achtste finales tegen de nummer drie van groep D, E of F.

Nederland en Oostenrijk trappen donderdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA, die opnieuw met zestienduizend toeschouwers gevuld zal zijn. Bij Noord-Macedonië tegen Oekraïne is de aftrap om 15.00 uur in Boekarest.