De Italiaanse voetbalbond wil dat alle profs uit de hoogste drie competities verplicht een EHBO-cursus volgen. Aanleiding is het voorval met de Deense middenvelder Christian Eriksen, die in de EK-wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg en op de grond viel.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

Bondsvoorzitter Gabriele Gravina verwees expliciet naar de Deense aanvoerder Simon Kjaer, die Eriksen na zijn val meteen in een stabiele zijligging bracht en daarmee voorkwam dat hij zijn tong inslikte.

"Wat daar gebeurde, schokte ons allemaal", zei hij over het ineenzakken van de 29-jarige middenvelder van Internazionale uit Milaan.

"Ik wil graag hulde brengen aan Kjaer. Zijn handelen is cruciaal geweest, waardoor we Eriksen hopelijk in de toekomst weer op het veld kunnen zien", aldus Gravina.

De Italiaanse EK-selectie zou volgens de bondsvoorzitter al zo snel mogelijk, nog tijdens het trainingskamp in Florence, de EHBO-cursus moeten krijgen.

Italië is het EK vrijdag begonnen met een 0-3-zege op Turkije. Woensdag staat de tweede groepswedstrijd tegen Wales op het programma.