Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Frank de Boer

Vloekende De Boer opgelucht: 'Eerste stap naar volgende ronde is gezet'

Ook bij Frank de Boer overheerst zondagavond vooral de opluchting na de 3-2-zege van het Nederlands elftal op Oekraïne in de groepsfase van het EK. De bondscoach is over het algemeen tevreden met het optreden van zijn ploeg.
Door NU.nl

Volg nieuws over het EK voetbal

Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

"Ik heb een vrij goed Nederlands elftal gezien. Ik denk dat ze 5-3-2 behoorlijk in de smiezen hebben. Als je 2-0 voorstaat, hoef je niet continu de druk vooruit te zetten. We hadden moeite met doordekken bij Oleksandr Zinchenko, dat was ook bij die vrije trap waar de 2-2 uit viel", zei De Boer tegen de NOS.

"Het waren twee tegengoals die we niet hadden moeten weggeven. Gelukkig maakte Denzel Dumfries nog een prachtige kopgoal", vervolgde De Boer, die liet weten dat hij stond te vloeken na de gelijkmaker van Oekraïne. "Het begon met een 'g' en eindigde op 'domme'."

De Boer zei daarnaast dat zijn ploeg altijd wil domineren. "Er zullen ook altijd kansen komen voor een tegenstander, maar deze twee waren niet nodig geweest. Het is altijd lekker om met een overwinning te beginnen. De eerste stap naar de volgende fase is gezet, maar we krijgen niks cadeau."

Nederland gaat door de overwinning nu samen met Oostenrijk, dat met 3-1 won van Noord-Macedonië, aan de leiding in groep C. De landen treffen elkaar donderdag in de tweede speelronde van de groepsfase. Bij een overwinning is Oranje zo goed als zeker van de knock-outfase.

Beeld uit video: EK-update: 'Oranje met drie punten al bijna door in de poule'4:16
Afspelen knop

EK-update: 'Oranje met drie punten al bijna door in de poule'

EK-update: 'Oranje met drie punten al bijna door in de poule'


Lees meer over:

OranjeEK voetbalFrank de BoerVoetbalEK 2021

Aanbevolen artikelen