Een dag voor de EK-wedstrijd tegen België heeft de selectie van Rusland te maken gekregen met een coronageval. Middenvelder Andrei Mostovoy testte vrijdag positief en heeft het team verlaten.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft de 23-jarige speler van FC Zenit in zijn selectie vervangen door verdediger Roman Jevgenjev, die eerder deel uitmaakte van de voorselectie.

Eerder in de week waren alle coronatests bij de Russische ploeg negatief. De selectie vloog donderdag naar Sint-Petersburg, waar zaterdag de wedstrijd tegen België op het programma staat.

Jevgenjev was de voorbije dagen net als twee andere afvallers bij de selectie gebleven, voor het geval er nog een wijziging doorgevoerd moest worden. Zij bleven achter in het trainingskamp toen de 26-koppige EK-selectie naar Sint-Petersburg vloog.

De 22-jarige verdediger van Dynamo Moskou, die één interland speelde, sluit nu alsnog aan bij de groep van Tsjertsjesov.

Ook coronagevallen bij Spanje en Zweden

Spanje en Zweden hebben eveneens te maken met coronagevallen binnen hun EK-selectie. Bij Oranje testte doelman Jasper Cillessen positief, al voordat hij aansloot bij de selectie. Bondscoach Frank de Boer besloot hem niet mee te nemen naar het EK.

Rusland zit naast België ook in de groep bij Denemarken en Finland.