Aanvaller Jesper Karlsson van AZ mag alsnog hopen op deelname aan het EK. De 22-jarige Zweed behoort tot een 'schaduwselectie' van zes spelers die bondscoach Janne Andersson uit voorzorg heeft geformeerd, omdat binnen de EK-selectie twee spelers positief zijn getest op het coronavirus.

Volg nieuws over het EK voetbal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het EK voetbal

Drievoudig international Karlsson behoorde tot de voorselectie, maar viel af toen Andersson zijn selectie terugbracht tot 26 spelers. Karlsson mag zich samen met Isaac Kiese Thelin, Joakim Nilsson, Jacob Rinne, Mattias Johansson en Niklas Hult nu alsnog in Göteborg melden.

De zes spelers gaan daar enkele dagen trainen onder leiding van Poya Asbaghi, de coach van Jong Zweden. Ze zitten met elkaar in quarantaine om de kans op besmetting met het virus zo klein mogelijk te houden.

Dejan Kulusevski (Juventus) en Mattias Svanberg (Bologna) werden dinsdag positief getest. Zij zitten voorlopig in isolatie. De overige 24 spelers uit de EK-selectie werden donderdag bij een nieuwe testronde allemaal negatief getest.

Zweden begint het EK maandag in Sevilla tegen Spanje, dat ook coronazorgen heeft. Aanvoerder Sergio Busquets werd positief getest evenals Diego Llorente, al is bij hem vermoedelijk sprake van een valspositieve test.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft naast zijn EK-selectie ook heel wat spelers opgeroepen die paraat staan in een parallelle bubbel voor het geval hij wijzigingen moet doorvoeren in zijn groep.