Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg hebben in de aanloop naar het EK positief getest op het coronavirus. Beide spelers zitten inmiddels in isolatie, maar mogen desondanks blijven hopen op deelname aan het toernooi.

Kulusevski, die onder contract staat bij Juventus, onderging de test nadat hij dinsdagochtend op het trainingskamp verkoudheidsklachten kreeg. Een test van Svanberg, speler van Bologna, was later op de dag ook positief.

Volgens bondscoach Janne Andersson ontbreekt Kulusevski in elk geval in het eerste duel van Zweden op het EK, maandag in Sevilla tegen Spanje. De Zweden hebben de hoop dat hij daarna snel de training kan hervatten nog niet opgegeven. Andersson liet weten dat hij geen vervangers zal oproepen.

Spanje heeft een vergelijkbaar probleem: bij hen zit aanvoerder Sergio Busquets met een coronabesmetting eveneens in isolatie. Dinsdag werd bekend dat de Spaanse internationals alsnog zullen worden gevaccineerd voor het EK van start gaat.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique nam al de nodige maatregelen uit angst voor nieuwe besmettingen. Zo stelt hij dinsdag in het laatste oefenduel voor het EK met Litouwen het onder 21-team op. Ook creëerde hij een 'parallelle bubbel', waarin zes nieuw opgeroepen spelers trainen.

Zweden en Spanje zitten op het EK in groep E. Mogelijk kan Kulusevski in de wedstrijden van Zweden tegen Slowakije (18 juni) en Polen (23 juni) wel zijn opwachting maken.