AMSTERDAM - Driekwart van de Nederlanders denkt dat het Nederlands elftal strandt in de poule van het Europees Kampioenschap 2012.

Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 1200 EK-volgers.

Toen het EK begon dacht een meerderheid van 28 procent dat Nederland de halve finale nog zou halen, na de wedstrijd tegen Duitsland denkt slechts 5 procent van de Nederlanders dat.

Bijna de helft, zo'n 48 procent, denkt dat Nederland de nederlaag tegen Duitsland had kunnen voorkomen als het met een andere opstelling had gespeeld. Van Bommel (64 procent) en Van der Wiel (29 procent) worden gezien als de meest slechte spelers van deze wedstrijd.

De beste spelers van de wedstrijd tegen Duitsland zijn volgens de peilingen Sneijder, Stekelenburg en Huntelaar geweest met respectievelijk 55, 43 en 31 procent.

Onvoldoende

Nederlanders geven het EK 2012 wat betreft het spel van het elftal tot nu toe een onvoldoende. De wedstrijd tegen Denemarken krijgt een 5,5 en die tegen Duitsland een 4,2.

Over het spel tegen de Denen vonden de supporters echter wel dat Nederland de sterkste was. Zo'n 74 procent vond het Nederlands elftal beter spelen dan Denemarken.

Over wie Europees Kampioen wordt zijn de meningen verdeeld. Spanje staat aan kop met 39 procent, gevolgd door Duitsland met 35 procent en Rusland op nummer drie met 11 procent van de stemmen.

Alles over het EK 2012 op de special van NUsport