De Duitse voetbalbond (DFB) heeft donderdag na de nederlaag van de nationale ploeg op de halve finale van het EK tegen Frankrijk het vertrouwen in Joachim Löw uitgesproken. De bondscoach zelf wilde nog niets kwijt over zijn toekomst.

"Hij is een wereldcoach", zei voorzitter Reinhard Grindel van de DFB na het 2-0 verlies. "Hij zal dit toernooi goed analyseren en over twee jaar onze wereldtitel willen verdedigen. Ik wil graag met hem verder."

"Het spijt me voor onze miljoenen fans", ging Grindel verder. "Maar eigenlijk hebben we geen reden om verdrietig te zijn. We hebben een sterke wedstrijd laten zien."

Volgens de voorzitter werden twee foutjes het Duitse elftal fataal. "Frankrijk heeft optimaal geprofiteerd van twee ongelukkige momenten van ons. Dat is bitter en dat doet pijn. Maar over het algemeen is de balans positief. We gaan ons richten op het WK van 2018 in Rusland."

Löw is al sinds 2006 bondscoach van Duitsland. Daarvoor was hij twee jaar lang assistent van zijn voorganger Jürgen Klinsmann.

Positief

Na de uitschakeling tegen Frankrijk hield Löw zich op de vlakte. "Op deze avond kan ik niet vooruit kijken, zelfs niet tot de volgende dag. Dit is het juiste moment niet. De pijn zit daarvoor nu te diep", zei de 56-jarige Duitser.

Löw wil bij terugkeer in Duitsland het EK uitgebreid gaan analyseren met zijn staf en waarschijnlijk ook met enkele spelers. "We hebben in de voorbereiding niet met elkaar afgesproken wat we zouden gaan doen als we het in Frankrijk niet zouden redden. Daar moeten we nu helaas aandacht aan gaan besteden."

Duitsland begint op 31 augustus aan het nieuwe seizoen met een oefeninterland tegen Finland. "Of ik dan op de bank zit? Ik denk het, maar het zal nog wel even duren voordat ik van dit EK ben hersteld", aldus Löw.

In de WK-kwalificatiereeks is Duitsland samen met Tsjechië, Noord-Ierland, Noorwegen, Azerbeidzjan en San Marino ingedeeld in groep C. Op 4 september is Noorwegen de eerste tegenstander.