Selectie Wales vrijdag gehuldigd in Cardiff

De spelers van Wales worden vrijdag in Cardiff gehuldigd voor hun opzienbarende prestaties op het EK.

 Als debutant op de Europese eindronde bereikten de Welshmen de halve finales, waarin Portugal woensdagavond te sterk bleek (2-0). Toch ziet de voetbalbond van Wales reden genoeg voor een feestje.

''We zitten in een historische periode en dat moeten we vieren'', zei directeur Jonathan Ford van de bond donderdag. ''De beelden die we hebben gezien van onze supporters in Frankrijk en hier in Wales waren geweldig. We sluiten deze memorabele weken af met een feest voor de fans en de spelers.'' 

Gareth Bale en zijn ploeggenoten rijden vrijdag in een open bus door Cardiff naar het nationale stadion. Daar worden de spelers op een podium gehuldigd.

Twee andere EK-debutanten, Noord-Ierland en IJsland, kregen bij thuiskomst ook een heldenontvangst. De Noord-Ieren bereikten de achtste finales in Frankrijk, IJsland zelfs de laatste acht.

Het EK in Frankrijk duurt nog tot zondag. Donderdagavond om 21.00 uur begint in Marseille de tweede halve finale tussen het gastland en wereldkampioen Duitsland. De winnaar speelt zondag op hetzelfde tijdstip tegen Portugal in Stade de France in Parijs.

Lees meer over:

Overzicht: Transfers in de Eredivisie

Overzicht: Transfers in de Eredivisie
Het was een relatief rustige slotdag. Er vonden weinig mutaties plaats voor de transferdeadline.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

NUwerk

Tip de redactie