Thomas Müller is niet boos als hij niet scoort voor Duitsland

Thomas Müller tekende op twee WK's al in totaal voor tien doelpunten, maar op EK's staat de Duitse aanvaller nog altijd droog.

Natuurlijk wil de nummer 13 van de 'Mannschaft' daar donderdag in de halve finale tegen gastland Frankrijk dolgraag verandering in brengen. De wedstrijd in Marseille begint om 21.00 uur.

Toch is doelpunten maken voor Müller slechts bijzaak. ''Het is leuk als ik scoor, maar daar draait het niet om. Het gaat om winnen'', zei de aanvaller van Bayern München in de aanloop naar de kraker in Marseille. 

''Doelpunten zijn voor mij de lak op een auto, die ervoor zorgt dat het er van de buitenkant goed uitziet. Mijn belangrijkste doel is winnen en prijzen pakken met de Mannschaft.''

Moeilijke vragen

Naar verwachting verhuist Müller tegen Frankrijk vanaf de flank naar de punt van de aanval, waar hij de geblesseerde spits Mario Gomez vervangt.

''Op het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd ik topscorer, maar vlogen we er wel in de halve finales uit. Natuurlijk, doelpunten geven me rust, omdat ik daar dan geen moeilijke vragen over hoef te beantwoorden. Maar ik ben niet boos als ik niet scoor'', zei Müller.

Tip de redactie