Voetbal

Russische spelers bestraft na feest met champagne

Twee spelers van het Russisch elftal dat op het EK roemloos werd uitgeschakeld in de groepsfase, zijn door hun clubs zwaar gestraft. Na de vroege uitschakeling vierden ze feest in een Franse disco met honderden flessen champagne.

Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev zouden in een nachtclub in Monte Carlo voor 250.000 euro 500 champagneflessen hebben besteld. Ze lieten de champagne aanrukken terwijl in de disco het Russische volkslied werd gespeeld.

Een video daarvan kwam op sociale media terecht. Zenit St. Peterburg en FK Krasnodar, de respectievelijke clubs van Kokorin en Mamaev, zetten hun spelers terug naar het tweede elftal.

''Helaas hebben enkele Russische spelers zichzelf in een schandalige situatie gemanoeuvreerd, door een gebrek aan realiteitszin en normen op openbare plaatsen'', schrijft Zenit op de clubwebsite

''We hebben een eigen onderzoek uitgevoerd naar dit incident dat schade heeft berokkend aan de reputatie van het Russische voetbal. De club heeft besloten om Aleksandr Kokorin naar het tweede elftal te degraderen en hem een forse boete te geven.''

Video: Russische spelers vieren feest met honderden flessen champagne 

Blauw oog

Mamaev speelde in de wedstrijd tegen Wales met een blauw oog. Volgens verhalen in Russische media zou er een handgemeen zijn geweest met andere spelers, omdat Mamaev kritiek had geuit op de inmiddels opgestapte bondscoach Leonid Slutsky.

Kokorin en Mamaev ontkennen dat zij de champagne hebben besteld. Ze beweren dat een andere Rus in de nachtclub de champagne bestelde voor zijn verjaardag.

Tip de redactie