Gareth Bale baalde er stevig van dat Wales woensdag niets meer kon uitrichten tegen Portugal in de halve finale van het EK. De Welshmen liepen de eindstrijd mis door een 2-0 nederlaag in Lyon.

"We konden offensief te weinig uitrichten", analyseerde de sterspeler van Real Madrid. "Dat was ook de verdienste van Portugal, dat zich zeer goed op ons aanvalsspel had ingesteld en daardoor weinig kansen weggaf." 

"We hebben tot de laatste seconde alles gegeven en gevochten voor wat we waard waren, maar het mocht niet zo zijn. We zijn zwaar teleurgesteld dat we nu niet om de Europese titel kunnen strijden in de finale.''

Bale besefte natuurlijk wel dat EK-debutant Wales ondanks de verdiende nederlaag tegen Portugal een historische prestatie in Frankrijk had geleverd.

"Niemand had verwacht dat we bij het EK zo ver zouden komen. We moeten trots zijn op wat we hier hebben bereikt. We zullen van de nederlaag tegen Portugal leren en daarna opnieuw voor aansprekende prestaties gaan zorgen. De massale steun die we bij dit EK mochten ontvangen, was in elk geval fantastisch."