Het onverwachte succes van Wales op het EK heeft voor sommige internationals ook een keerzijde. Joe Ledley zou zaterdag op Ibiza trouwen met zijn verloofde, maar de middenvelder heeft het feest moeten afblazen.

Wales staat woensdag in de halve finale van het EK tegen Portugal. Bij winst speelt de ploeg van bondscoach Chris Coleman zondag de finale in Parijs.

Zelfs als de Welshmen ten onder gaan, heeft de 29-jarige Ledley geen ideale voorbereiding op zijn huwelijk. Dan wordt die ploeg namelijk vrijdag in Wales gehuldigd.

De middenvelder van Crystal Palace, die op het EK vooral opvalt met zijn dansjes na iedere wedstrijd, heeft daarom besloten het feest uit te stellen.

"Joe had zijn huwelijk al lang van tevoren gepland, al voor de kwalificatie", vertelde Gareth Bale, de vedette van Wales. 

Ploeggenoot Chris Gunter mist door het EK-succes de bruiloft van zijn broer. Bijkomend probleem is dat Gunter bij de plechtigheid, die donderdag in Mexico wordt gehouden, zou optreden als getuige. Hij volbrengt zijn taak nu via Skype.