Voetbal

Batshuayi en Meunier mogen van Wilmots onderhandelen over transfer

De Belgische internationals Michy Batshuayi en Thomas Meunier mogen van bondscoach Marc Wilmots tijdens het EK onderhandelen over een transfer.

Spits Batshuayi kan de overstap maken van Olympique Marseille naar Chelsea, voor rechtsback Meunier lonkt een overgang van Club Brugge naar Paris Saint-Germain. De 'Rode Duivels' spelen vrijdag hun kwartfinale tegen Wales.

"Of ik die transferbeslommeringen gepast vind zo kort voor een erg belangrijke wedstrijd? Ik vind dat top. De spelers worden beloond voor hun werk en kunnen zich zowel sportief als financieel verbeteren", aldus Wilmots.

De bondscoach had zijn selectie dinsdagmiddag vrijaf gegeven. "Michy en Thomas zijn me komen opzoeken en vroegen me of ze iets mochten regelen. Ik ken dat, anders zouden ze voortdurend aan hun telefoon gehangen hebben. Nu hebben ze hun hoofd kunnen vrijmaken."

Hazard

De transfers van de internationals zijn nog niet rond, maar ze hebben allebei vooruitgang geboekt, meldde Wilmots, die zich wel zorgen maakt om Eden Hazard. De aanvoerder en smaakmaker kampt nog altijd met een dijbeenblessure, die hij opliep in de achtste finales van het EK tegen Hongarije (4-0).

Hazard sloeg dinsdag de training over en ook woensdag paste hij voor de groepstraining; hij liet zich uitgebreid verzorgen.

''Ik hoop dat Eden donderdag wel kan meetrainen, maar zeker weet ik dat dus niet. Hij voelt nog steeds iets aan de dij, ik kan nu echt niet zeggen of het zal gaan. De medische staf doet zijn werk, we wachten af.''

Mocht Hazard donderdag niet kunnen trainen dan zal WIlmots hem echter gewoon opstellen als dat mogelijk is. "Of Eden vrijdag kan spelen zonder donderdag te trainen? Dat kan ja, dat zou ik dan met hem moeten bespreken, maar wat zijn conditie betreft is er zeker geen probleem."

Tip de redactie