Voetbal

Italië waarschijnlijk zonder De Rossi, ook Candreva onzeker

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte mist zaterdag in de kwartfinale van het EK voetbal tegen Duitsland waarschijnlijk drie middenvelders. 

Daniele De Rossi en Antonio Candreva zijn vermoedelijk niet op tijd hersteld van blessures, zei teamarts Enrico Castellacci woensdag na de training in Montpellier. Thiago Motta, een logische vervanger voor een van de twee, is na twee gele kaarten geschorst.

"De Rossi heeft een tik op zijn dij gehad. We sluiten niets uit, maar de tijd is onze grootste tegenstander", aldus de arts, die over de inzetbaarheid van Candreva nog veel minder hoopvol is. 

"Zijn blessure is ernstig. Zijn toestand is wel verbeterd, maar niet zodanig dat hij zaterdag al in het team kan terugkeren."

Conte gaat vanwege de afwezigen vermoedelijk van spelsysteem veranderen. Een andere optie is een andere centrale middenvelder. Met Marco Parolo, Stefano Sturaro en Leonardo Bonucci heeft de bondscoach in principe drie opties.

Doelman Gianluigi Buffon verscheen het eerste deel van de training ook niet op het veld, maar sloot even later gewoon aan bij de groepstraining.

Tip de redactie