Nani is van mening dat Portugal een goede prestatie neer kan zetten op het EK in Frankrijk. Volgens de aanvaller beschikt het land over de beste selectie sinds jaren. 

"We hebben een uitstekende groep met zowel jonge talenten als spelers die zich al jaren hebben bewezen", vertelde Nani tijdens een persconferentie.

"Jonge en oude spelers zijn naar elkaar toegegroeid en dat is één van de redenen dat we nu in de kwartfinales staan. Alle voorwaarden om ver te komen zijn aanwezig."

Portugal kreeg desondanks heel wat kritiek te verwerken vanuit eigen land. In vier wedstrijden stond het team van bondscoach Fernando Santos na negentig minuten nog niet één keer op voorsprong. In de groepsfase werd gelijkgespeeld tegen IJsland (1-1), Oostenrijk (0-0) en Hongarije (3-3).

In de achtste finale tegen Kroatië was er verlenging nodig. Portugal werd zelfs al vergeleken met het defensief ingestelde Griekenland dat in 2004 het EK wist te winnen.

Nani vindt de kritiek die het team krijgt niet altijd terecht. "Je kunt ons niet vergelijken met Griekenland. We hebben ook goede dingen laten zien, maar dat kan nou eenmaal niet iedere wedstrijd."

In de kwartfinales wacht Polen. "Polen is een zeer sterk team is, met ervaren spelers. We zullen dus op ons best moeten zijn en tot het uiterste moeten gaan."