Voetbal

Ramos vindt kritiek op Spanje overdreven

Sergio Ramos is van mening dat het niveau van het Spaanse elftal lager is dan de afgelopen jaren het geval was. Toch denkt de verdediger dat een revolutie niet nodig is. 

Na het verlies tegen Italië was er de nodige kritiek op de Spaanse ploeg. Volgens Ramos is dat echter overdreven.

"Ik hoor zelfs dat we ons niet gaan plaatsen voor het WK. Waar is dat op gebaseerd? Het is makkelijk oordelen vanaf de bank met een zak chips", aldus de verdediger tegenover de verzamelde pers na afloop van de wedstrijd tegen Italië maandag.

In de achtste finales van het EK in Frankrijk werd Spanje uitgeschakeld door Italië. Dankzij doelpunten van Giorgio Chiellini en Graziano Pellé werd het 2-0. 

"Misschien hebben we enkele oudere spelers, maar die kunnen ook nog goed presteren. We moeten vertrouwen hebben in deze spelersgroep en de talenten die er aan zitten te komen."

Gerard Piqué sluit zich daarbij aan. "We moeten realistisch blijven. De nationale ploeg heeft niet meer dezelfde kwaliteit als eerst. We moeten accepteren dat dit nu het geval is en er is in ieder geval genoeg te doen richting het WK in Rusland."

Volgens Piqué zal de ploeg op het komende WK over meer kwaliteit beschikken. "Er zullen genoeg talenten gaan doorbreken en daarnaast hebben we nog de beschikking over enkele ervaren spelers."

Tip de redactie