Voetbal

Shearer haalt hard uit naar 'slechtste Engelse elftal ooit'

Voormalig Engels international Alan Shearer heeft hard uitgehaald naar het Engelse elftal en de opgestapte bondscoach Roy Hodgson na de verrassende uitschakeling van Engeland door IJsland op het EK. 

Shearer was duidelijk in zijn oordeel over het spel van de Engelse ploeg in de 1-2 verliespartij. "Dit was de slechtste prestatie die ik ooit van het Engelse team heb gezien", aldus de oud-spits tegen de BBC.

"We werden afgetroefd in de gevechten, waren dommer, leverden minder strijd en waren volstrekt hopeloos, negentig minuten lang", vervolgde Shearer. 

"Ik zei na drie groepswedstrijden dat de wedstrijden van Engeland niet goed genoeg waren en ik heb ook nu weer niet genoeg gezien."

Onzinnig

Ook Hodgson faalde hopeloos volgens Shearer.  "Hij moest dingen bedenken terwijl de wedstrijd voortkabbelde. Het was tactisch gezien totaal onzinnig."

"Hoe kon hij Jack Wilshere van Arsenal inbrengen? Er waren meer spelers op het veld die dat niet verdienden. Raheem Sterling van Manchester City heeft niets gepresteerd. Zo kunnen we nog wel even doorgaan", brieste Shearer. 

"Harry Kane die corners nam, de lijst is eindeloos. Een tiener als Marcus Rashford viel vier minuten in en deed meer dan wie dan ook op het veld heeft gedaan."

Gezwicht

"Onze spelers zijn onder de druk gezwicht vanavond", ging Shearer verder. "We hebben allemaal onder druk gespeeld. Maar de spelers gingen ten onder en de manager zwichtte ook."

Shearer was ook duidelijk over wat de oorzaak moet zijn van het slechte Engelse elftal. "We zijn verblind door de Premier League. We denken dat we daardoor de beste spelers van de wereld hebben, maar we zijn totaal afhankelijk van buitenlandse spelers en managers om het aantrekkelijk te maken. We zijn echt niet zo goed als we denken."

Koptelefoons

Ook voormalig vleugelaanvaller Chris Waddle was hard in zijn oordeel. "De spelers stonden er niet. Ze kwamen voor door een penalty en kregen toen een zondagsschot tegen."

"We hebben geen leiders. Ze zijn allemaal gepamperd. Ze hebben allemaal koptelefoons op en ze krijgen niets gedaan", zei Waddle tegen de BBC over de Engelse internationals.

"Ik zou niet betalen om IJsland te zien, maar die hebben wel teamgeest. Engeland zal nu wel weer zeggen dat ze een team aan het bouwen zijn voor het WK in Qatar in 2022. Daarna zijn we weer een team aan het bouwen voor een toernooi in Timbuktu. Het is excuus na excuus", besloot Waddle cynisch.

Tip de redactie