Cesc Fabregas denkt niet dat Spanje in de achtste finale van het EK maandagavond tegen Italië de uitgesproken favoriet is. 

Op het EK van 2012 stonden Italië en Spanje ook al tegenover elkaar. Toen bleek Spanje met 4-0 te sterk en prolongeerde het land de Europese titel.

"Dat was waarschijnlijk onze meest complete wedstrijd ooit. Het komende duel zal  geen kopie worden daarvan. De huidige tactiek van de Italianen is heel moeilijk te verdedigen", aldus Fabregas tijdens een persconferentie.

De bondscoach van de Italianen, Antonio Conte, zei eerder al dat Spanje de favoriet is om door te gaan naar de kwartfinales. Fabregas verwacht echter niet dat het zo makkelijk gaat worden. "Ik vertrouw Conte niet. Hij speelt een spelletje door te zeggen dat wij favoriet zijn. Italië zal gewoon vol voor de winst gaan."

Ook Vicente del Bosque schat in dat beide ploegen evenveel kans hebben. "We kennen Italië goed. In de voorgaande wedstrijden hadden we wat problemen met ploegen die eenzelfde tactiek hanteren. Hopelijk beginnen we goed en maakt Italië zich druk om ons in plaats van andersom."